duminică, 2 octombrie 2011

Carti noi de la LIBRIS

Vineri a venit coletul pentru luna octombrie.
Prima carte este "Intoarcerea: Suflete umbra" din seria Jurnalele Vampirilor de L. J. Smith. Desi nu am fost prea entuziasmata de primele carti, adevarul este ca finalul celei de-a 5-a m-a lasat pe ghimpi, probabil ca asa ma va lasa si ce-a de-a 6-a, dar trebuie sa citesc aceasta serie. Partea a 2-a e mai atractiva.
Evident, o parte din curiozitate mi-a fost inserata de descrierea de pe coperta:

Marea dragoste a Elenei Gilbert, vampirul Stefan Salvatore, a fost capturat si intemnitat de catre spiritele demonice care au pus stapânire pe Fell’s Church si acum distrug orasul.
Elena pleaca in cautarea lui Stefan, alaturi de Damon, fratele lui, frumosul, dar periculosul vampir care o doreste pe Elena numai pentru sine.
Elena si Damon, insotiti de Meredith si Bonnie, patrund in Dimensiunea Intunecata, o lume in care demonii si vampirii umbla liberi, in vreme ce oamenii sunt sclavii stapânilor lor supranaturali.
Elena nu se va da in laturi de la nimic pentru a-l elibera pe Stefan. Şi totusi, cu fiecare zi care trece, tensiunea dintre Damon si Elena creste, si ea se afla in fata unei decizii coplesitoare: pe care dintre cei doi frati il vrea cu adevarat?


Cea de-a doua carte este "Gheisele" de Liza Dalby. Stiti pasiunea mea pentru Japonia, pentru traditia si limba lor, nu putea rata ocazia de a citi inca o carte despre ele. Cred ca peste cateva saptamani imi voi cumpara DVD-ul documentar despre Japonia.

„Cartea se adresează tuturor celor care manifestă o curiozitate faţă de identitatea plină de semnificaţii a gheişelor. În acelaşi timp, este şi o carte despre cultura japoneză, întrucât activitatea şi simbolismul gheişelor nu pot fi înţelese decât în contextul acestei culturi. Din acest motiv a fost necesar să fac referire la tradiţiile japoneze, istoria Japoniei, sistemul legilativ, interacţiunile sociale din această ţară, psihologia acestui popor, precum şi la mediul profesional, relaţiile dintre bărbaţi şi femei, credinţele religioase, stilul vestimentar, obiceiurile gastronomice, muzică, estetică şi conştientizarea propriei identităţi culturale ce caracterizează Japonia şi pe locuitorii săi.“

In curand voi citi toate cartile [si utimele doua de aici] pe care mi le-am propus, (cat de repede se poate) si voi face recenzii. Abia astept sa le citesc pe acestea doua, sunt cele care ma atrag cel mai tare momentan.
Multumesc librariei online LIBRIS petru ocazia de a face recenzii.

Enjoy the fiction,
`miku

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog