duminică, 2 octombrie 2011

"Dragostea, si moartea, si valurile" de Yasushi Inoue

Cartea de fata am citit-o cat de se poate de repede, e tare micuta. Dar nu aveti idee cate idei bune se pot desprinde din ea. Mi-a placut inca din primele pagini.
"Dragostea, si moartea, si valurile" de Yasushi Inoue e impartita in 3 povestioare frumos scrise: "Aniversarea casatoriei", "Gradina de piatra" si "Dragostea , si moartea, si valurile".
Fiecare dintre cele trei povestiri au la baza elemente clasice precum: moartea, zgarcenia sau timpul si legaturile ce acesta le stabileste.
In "Aniversarea casatoriei", un cuplu de japonezi castiga la loto suma de 100.000 yeni si se hotarasc sa mearga intr-o excusie la Hakone, unde, cu 5.000 yeni dintre cei castigati sa manance, sa doarma si sa se distreze, dupa ce toata viata au facut economii.
Insa socoteala de la targ nu se potriveste cu ce-a de acasa.
"Gradina de piatra" este o povestioasa in care un cuplu isi serbeaza luna de miere. In Japonia, majoritatea casatoriilor sunt aranjate, dar totusi, fiecare baiat sau fata are dreptul sa iasa cu cine vrea pana la casatorie. Cei doi au remuscari datorita unor vechi iubiri, dar finalul ste complet neasteptat.
Ultima povestire, "Dragostea, si moartea, si valurile" mi s-a parut cea mai interesanta. Un barbat hotarat sa se sinucida, se cazeaza la un hotel de langa ocean pentru a face ultimul lucru pe aceasta lume si anume acela de a termina o carte ce o incepuse in timpul liceului.
In acelasi hotel, o femeie, dupa cum ni se descopera, voia sa se sinucida. Cei doi cad in mana destiului si au parte de niste intamplari care par sa le schimbe circuitul vietii.

Sincer, este o cate superba. Merita citita, mai ales pentru faptul ca fiecare poveste e spusa cu un anume gand, cu o anumita traire si totul pare atat de real...totul pare sa se desfasoare in fata ochilor nostrii.

Enjoy the fiction,
`miku

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog