sâmbătă, 4 august 2012

30 days writing - day 20

30 days writing
20. Importanța educației.

Educatia este importanta. Este ca sangele. Daca nu esti educat, atunci nu esti om. Trebuie sa traiesti intre anumite norme. Sa respecti anumite reguli de etica, sa te incadrezi intr-o societate civilizata, toate astea sunt complet necesare vietuirii in liniste si bunastare. Evident, daca esti un om educat, atunci stii ca trebuie sa muncesti pentru ce vrei sa ai, si daca totusi, esti educat si nu reusesti sa inaintezi, posibil sa fie vina societatii. De exemplu, presedintele nostru suspendat nu este educat. Daca ar fi, atunci ar demisiona si toata caderea politica s-ar redresa.
Este importanta educatia in familie, pentru ca familia este cea care formeaza omul inca din primele zile. Este importanta scoala, pentru ca educa spiritul, mintea. Evident, scolile noastre sunt adevarate spitale de nebuni fara acte, dar scolile din afara, din tarile precum, Anglia, Elvetia, Franta, etc, sunt enorm de stricte, bazandu-se exclusiv pe educarea individului.
Este importanta educatia individuala. Daca nu ne educam singuri, atunci nimeni nu o va mai putea face, intr-un final. Ne educam citind, ne educam practicand un sport, ne educam socializand cu oameni care sunt deja realizati, ne educam stand si privindu-ne pe noi insine si intrebandu-ne ce ne lipseste, ce avem, ce vrem noi de fapt.
Educatia este sistemul vital al societatii contemporane.

Enjoy your education,
`miku

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog