sâmbătă, 27 aprilie 2013

între o doamnă și o paria

Nu înțeleg ceva: de ce oamenii trecuți de, sa zicem, 60 de ani, sunt ATÂT de irascibili?
Ieșisem ieri pe la 7 cu A cu rolele și făceam niște sărituri de pe niște borduri în fața unui bloc. După vreo 4 minute iese pe geam o femeie de la parter și începe să ne înjure și ne zică să plecăm, că "ce am venit noi niște proaste să-i spargem ei cimentul din fața blocului", că ea e bolnavă și nu vrea să ne mai audă, vorbe presărate cu multe multe înjurături de toate chestiile existente pe lume.
Inițial nu am reacționat. Fața plină de riduri a femeii care părea să aibă undeva peste 70 de ani și tonul ei de vrăjitoare nebună m-au șocat. O priveam fără să spun nimic și mă gândeam cum naiba poa' să afirme că e bolnavă și să înjure atât de aprig.
Când a văzut că nu plecăm a ieșit în fugă din bloc după noi cu un mop.
Asta îmi aduce aminte de o grămadă de astfel de evenimente de când eram mai mici și făceam același lucru. Se pare că oamenii nu s-au schimbat și au aceeași minte închisă.
Mă întreb: de ce nu a putut să spună frumos: fetelor, sunt bătrână și mă deranjați, nu puteți să mergeți în altă parte?
De ce a început să urle pur și simplu și mai ales, să înjure? E înjuratul o formă atât de frumoasă de a te exprima? Te calmează atât de tare să le spui celorlalți lucruri urâte?
Și să mai fii și femeie bătrână, să te gândești că poa' să mori în orice moment și totuși să continui să faci rău celor din jurul tău.
La polul opus a stat o altă doamnă în vârstă, câteva ore mai târziu. Stăteam undeva pe o bancă în apropoere de McDonald's și ne gândeam dacă să mergem la Mc sau la KFC, iar eu stăteam întinsă pe toată banca. Respectiva doamnă s-a oprit și mi-a cerut să îi fac puțin loc, pentru că este obosită. I-am zâmbit și m-am pus frumos în fund. Peste câteva minute, doamna aceea s-a ridicat și când să plece, ne-a spus zâmbitoare "la revedere". I-am răspuns și noi la fel și am rămas vorbind despre diferențele între oamenii civilizați și cei necivilizați.
Și am înțeles că educația face totul în lumea asta. Dacă nu ai educație ești un nimic, un paria al societății, pe care toți îl vor urâ și-l vor ocoli.

Miku

7 comentarii:

Axi spunea...

La mine in cartier sunt o multime de oameni de genul, care ies si fac scandal. Ma duceam la o scara, iesea una si tipa, ma duceam la alta, iesea alta si facea scandal de genul "Scara asta nu-i facuta sa stea copiii sa ma enerveze pe mine." si tot felul de vorbe de genul, ca si cum am fi fost nu stiu ce drogati care-i spargeau geamurile si usa. :| Era stupid, nu puteam sa stau nicaieri ca toata lumea era irascibila. La fiecare scara trebuia sa fie un om de genul. =.="

MikuMyuuki spunea...

Odata, o baba mi-a aruncat mie si catorva prietene o galeata de apa in cap. =)) Cretinism pur, frate. Stii de ce? Pentru ca-i mancam corcodusele. Era corcoduse crude iar noi luaseram cateva si dintr-o data poc, pica apa din cer.
Mi s-a intamplat de o gramada de ori sa fim "dati afara" de la o scara de bloc, exact ca si la tine.
Bai, ce naiba au? :|

Axi spunea...

Nici eu nu-i inteleg. Probabil sunt asa sunt asa suparati pe viata incat isi varsa nervii pe orice.:))Imi aduc aminte ca o baba a dat o data scarile din fata blocului cu ulei sau ceva de genul DOAR ca sa nu stam noi pe ele. =.=" Nu le inteleg, frate, serios. o.O

Ramona spunea...

Bai, eu inteleg asta cu datul afara de la scara de bloc, pt. ca daca e vara si oamenii stau cu geamurile deschise, de la parter sau de la etajul 1 se aude tot. Eu stau la 1 si am multe nopti in care nu pot sa dorm vara din cauza gastilor care se strang in spatele blocului, sub geamul meu.
Cat despre baba care injura, nah, oamenii au frustrari si trebuie sa le scoata cumva. E naspa sa iti vorbeasca cineva asa, te umple de nervi, stiu.
Eu era sa imi iau o data o sticla de sticla in cap, aruncata de la balcon, pt. ca stateam cu prietenii pe o banca dintr-un parculet care era intre blocuri. Nu stateam sub geamul cuiva si nici nu vorbeam tare, plus ca sticla a venit de undeva mai sus de etajul 3, unde oricum nu se auzea "galagia" noastra. Si eram ceva de genul "wtf, ce s-a intamplat cu traditionala metoda a galetii cu apa?vrei sa ne omori sau ceva?"

MikuMyuuki spunea...

:))Haide mai, era 7 seara, nu deranjam pe nimeni in timpul noptii.
Da' mai, se pare ca unii si-au facut update:))

Ramona spunea...

si-au facut update? =))))))))))))

MikuMyuuki spunea...

:)))) daaaa

Faceți căutări pe acest blog