vineri, 12 aprilie 2013

a-normal?

Multe lucruri nu sunt in regula: sa iei pastile apoi alcool, sa te drogezi, sa mananci foarte mult si sa ai o viata sedentara, sa nu ai un vis care sa te conduca prin rahatul in care inoti, sa ti se rupa unghia tocmai dupa ce ai lacuit-o, sa nu ai in frigider iaurtul preferat cand ti s-au intamplat toate cele de mai sus si totusi am gasit ceva care-i cu adevarat anormal. Mai demult oamenii ma intrebau daca eu chiar cred in relatiile in care partenerii au o diferenta de varsta foarte mare. Eu zic da, de ce nu? La urma urmei, exista un impuls si chiar iubire, dar aceasta se dizolva mult mai usor decat in cazul partenerilor cu varste apropiate din cauze evidente: atractii diferite, un parterener doreste ceva, altul altceva etc etc.
Sunt putin cam nauca, dar tot am realizat un lucru: o astfel de relatie e complet penibila. Si o sa va dau si un exemplu concret: o femeie de 49 de ani se casatoreste cu un tip de 29 de ani. Nu stiu exact de ce mi se pare o aberatie atat de mare in acest moment, dar am totusi cateva idei care-mi zboara prin fata ochilor: femeia arata ca mamaie, dar tocmai si-a pus silicoane; ea vrea sa implineasca dorinta sotului ei care a murit de cancer, adica sa-si puna silicoane si sa se casatoreasca cu un tip mai tanar ca ea; ea si viitorul ei sot tanar se iubesc si au o viata sexuala minunata, dupa declaratiile femeii.
Bun, voua cum vi se pare chestia asta? Voua vi se pare normal? In nici-un caz n-am de gand sa afirm ca sunt impotriva acestei relatii, nu as avea de ce, in plus, mi se pare uimitoare relatia lor si sunt curioasa daca planul lor de a fi fericiti pana la adanci batraneti va continua sau totul merge doar pentru ea: urmeaza ca peste 10 ani el sa o duca la azil si sa-i plateasca pensie alimentara? Cam asta ar fi motivul pentru care relatia mi se pare penibila.
In rest, iubire sa fie, ca-i cea mai puternica. Numai iubirea a distrus pamantul, nu-i asa? Adica, serios, de ce suntem pe cale sa fim martorii celui de-al 3-lea razboi? Pentru ca unii oameni iubesc atat de mult... puterea.

M.

6 comentarii:

roxx spunea...

chiar e ciudat :)) dintotdeauna declaraţiile astea mi s-au părut false, cum pana mea să fie reale? adică, ce ar putea vedea un tip tânăr la o mamaie (eventual înafara banilor, dacă ea e bogată sau ceva)?... e o babă, totuşi!!!
lol, mereu mi s-au părut drăguţe şi eram de acord cu relaţiile cu diferenţe de vârsta, dar doar în cazul în care tipul era cel bătrân.
cele cu baba şi tânărul sunt absolut scârboase x_x

MikuMyuuki spunea...

Da... asa cred si eu, nu stiu, poate e ceva cu care ne-am obisnuit, sa fie baiatul mai mare.
Dar chiar asa e, chiar nu inteleg cum tipul ala s-a casatorit cu ea. De obicei barbatii sunt atrasi de ce-i mai... proaspat. :))
Poate au facut-o pentru celebritate. Adica na, am auzit de ei pana in Romania. :))

Diana Gavrila spunea...

Mi se pare destul de deplasat, imposibil chiar. E adevărat că iubirea apare când te aștepți mai puțin și nu te lasă să alegi pe cine îți dorești, dar diferența de vârstă este o mare încercare. Eu una n-aș putea...poate doar dacă ar fi unul dintre actorii pentru care am eu o slăbiciune, dar să nu depășească 35 de ani, ceea ce e destul oricum :)). Cazuri excepționale există, dar nu știu câte rezistă însă.

Ramona spunea...

El e tanar si are nevoie de o figura materna care sa il sustina. probabil a avut o mama care nu prea i-a fost alaturi. Inconstient, cauta sa umple golul asta, al mamei care nu il sustine,"lipindu-se" de tipa asta.
Ea, vede ca imbatraneste si nu ii place, asa ca ia de la el, la nivel metaforic, deisgur, tineretea de care are nevoie, energia si vitalitatea.
Fiecare are nevoie de cate celalalt si fiecare ofera ceva valoros. E o relatie echilibrata din punctul asta de vedere si are sanse cam 50% sa mearga.
Desigur, va merge inca cel mult 5, sau hai prin absurd, 10 ani.
Apoi el va avea nevoie de acea tinerete pe care i-a oferit-o ei atatia ani si o va cauta in alta parte. Ea probabil se va mai maturiza si se va impaca cu faptul ca a imbatranit si ii va da drumul.
Inca ceva: socurile ne fac sa luam decizii majore si sa facem schimbari. Moartea sotului ei a facut-o sa priveasca altfel lumea, sa ia decizia de a-si pune silicoane si sa aibe curaj sa porneasca intr-o relatie pusa la zid de toti.
Desigur, toata analiza asta e ipotetica, pentru ca eu stiu cine sunt aceste persoane. Pot exista mai multe motive in spatele actiunilor lor, dar astea sunt plauzibile si cam general valabile in astfel de situatii.

MikuMyuuki spunea...

@Diana
:))o da, Johnny Depp :X Pai da, nu cred ca rezista. Adica abia rezista astea care sunt pe picior de egalitate, dar astea asa...

MikuMyuuki spunea...

@Ramona
Uhm... stii cine sunt acele persoane? Adica era o stire de la tv si...:))

Sunt complet de acord cu ce ai zis. Adica au nevoie fiecare de ce are celalalt, dar in timp vor mai aparea si alte nevoi...

Faceți căutări pe acest blog