marți, 12 februarie 2013

[hamsteri-boli ale hamsterilor] abcesul - partea a II-a

Inca o data pentru detinatorii acestor animale fragile. Mititca a slabit parca si mai mult, imi e si... yuch sa ma uit la ea, sincera sa fiu, dar trebuie s-o fac, ba chiar s-o si curat cu Betadina de cateva ori pe zi.
La doua saptamani jumatate dupa aparitia abcesului e grea cat un fulg si mananca cat o  nefiinta. Adica abia ciugoale cateva bucatele de banana.
Bun, ce vreau sa spun este modul de administrare al hranii in aceasta perioada. Pentru ca nu am stiut si pentru ca nimeni nu s-a gandit sa ma anunte, nici macar veterinarul, am descoperit singura.
Singurul mod prin care hamsterii pot sa manance atunci cand au acest abces este acela de a avea hrana la dispozitie intr-o forma pastuoasa. Asta inseamna ca masele se compun din: banana data pe razatoare - atentie! nici macar banana, care a moale, nu o pot manca daca NU e data pe razatoare in bucatele cat mai mici. pentru ca e un aliment moale se va face un fel de pasta. stiu, arata groaznic,d ar e spre binele hamsterului vostru; morcov - evident, nu intreg ci dat pe razatoare, pe partea cea mai mica; galbenus de u faramitat, albus faramitat sau dat pe razatoare, cartofi pasati, biscuiti inmuiati in lapte... practic tot ce e moale si nu necesita folosirea dintilor.
La hamsteri dintii cresc absolut continuu, in fiecare zi. Daca ei nu si-i folosesc pentru a roade, vor ajunge sa nu si-i mai poata foloseasca si sa le provoace chiar altfel de vatamari. De aceea mergeti la medicul veterinar si rugati-l sa-i taie putin din dinti. Da, exact asta sa faca. Numai asa hamsterul si-i va putea folosi din nou.

M.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog