duminică, 10 februarie 2013

eu.

Intotdeauna m-am gandit la mine si m-am pus in relatie cu ceilalti, chiar si in cele mai banale situatii. E normal din moment ce traim in societate. Doar ca, desi ma puneam in relatie cu ceilalti, ajungeam mereu sa ma las pe mine pe ultimul loc. Voiam sa-i ajut pe ceilalti. Sa fie ei fericiti. Si pentru ca am facut asta, pentru ca nu am spus nu de prea multe ori, oamenii s-au obisnuit sa primeasca fara sa ofere in schimb nimic. Lucru care ma deranjeaza. Din moment ce eu as face orice sa te ajut, vreau ca si tu sa ma ajuti atunci cand am nevoie. Nu vrei? Bine, atunci nu te mai ajut nici eu. Sigur, Biblia contrazice acesta lege a Talionului "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte", dar societatea democrata in care traiesc e ca o haita de lupi. Sigur, stau in grup foarte multi oameni, par sa se ajute, insa la un anume punct toti se invidiaza si or sa sara la gatul celuilalt. Nici asa-zisa prietenie nu merge pana in panzele albe. B. zice ca de-a lungul vietii formam aliante (prietenia, casatoria), dar ca de fapt suntem singuri, pe cont propriu. Sunt de acord.
Asa ca o sa-mi asum acest rol, o sa joc singura, o sa formez aliante, dar o sa raman eu pe primul loc. Gata cu E./M. cea de treaba. Te voi ajuta, dar sa stii ca sunt foarte putine persoane pentru care as face totul neconditionat. Foarte. Putine.

Miku.

Un comentariu:

Ramona spunea...

uite cateva sfaturi:
1.ajuti pe cineva daca iti cere ajutorul. Daca nu ti-l cere, nu il oferi tu.
2. Daca iti spune multumesc, nu ii spui "cu placere" sau "pentru putin", ci "sunt sigura ca si tu ai fi facut asta pentru mine". Acest raspuns ii mobilizeaza si ii face sa realizeze ca nu li se cuvine ajutorul, ci trebuie sa ofere ceva in schimb.
3. Te gandesti daca poti sa ajuti, daca iti e la indemana, daca poti sa oferi ajutorul cu usurinta, fara sa te dai peste cap.
4.Invata sa spui NU. daca o persoana iti e prietena, iti va fi prietena in continuare, chiar daca nu ai putut sa o ajuti o data. Daca nu iti mai e prietena din cauza asta, inseamna ca nu iti era oricum, statea pe langa tine doar din interes.
5. Cere ajutorul. Nu trebuie sa faci totul singura si e ok sa ceri ajutorul cuiva. Sa fi ajutata nu te face nici slaba, nici nepriceputa, doar...umana.

Faceți căutări pe acest blog