luni, 7 ianuarie 2013

< prostituate românce > - Veronika se hotărăște să moară

Ieri m-am apucat de "Veronika se hotărăște să moară". Sau alaltăieri, nu mai știu. Cert e că am ajuns la un pasaj care m-a dus la o oarecare... nici nu știu cum să-i spun. Obiecție, poate.
Paulo Coelho spune așa: " [...] funcționari publici de rang înalt, zicând că cheltuiau averi cu prostituate românce doar ca să le poată linge picioarele. "
Cumva văd asta ca pe un atac subtil, nu știu de ce văd opinia lui nu numai despre prostitatele românce, ci și despre poporul român întreg. El a simțit nevoia să menționeze că prostitatele erau românce. De ce românce? De ce nu spaniole, sau americane, germane, poate chiar engleze? Probabil s-a gândit că dacă o să spună că prostitatele respective sunt românce nu o să-i sară nimeni în cap. Serios acum, una ar fi fost să spună prostitate britanice și alta e cu astea românești. Cumva ponegrește țara, nu vi se pare?
Măi, prostituatele au existat de când lumea și pământul, ca și homosexualii și lesbienele. Până la urmă e ceva... hai să nu zicem normal, dar, oricum, nu e nemaiîntâlnit.
Totuși, chiar nu-mi place. Profită de o invizibilitate mentală a României pe hărțile marilor puteri mondiale și ne distruge. Dacă nu ne ajută, măcar să ne lase în pace.
Și totuși, scrie atât de bine...

6 comentarii:

roxx spunea...

am citit şi eu cartea acum ceva vreme (gen un an sau puţin peste). citisem şi mai de mult un interviu ar lui Berlusconi.
afirmaţia subliniată de tine îi aparţine lui Berlusconi. mi-a rămas în minte.

îţi înţeleg revoltarea (?), dar eu iau asta ca pe un fel de a aprecia.
dacă funcţionarii publici de rang înalt cheltuiau/cheltuiesc averi cu prostituate românce doar ca să le poată linge picioarele, asta înseamnă că e, totuşi, pe undeva, un respect. reiau: le lingeau picioarele! :))
măcar se recunoaşte că româncele sunt cele "mai ale dracu" (a se citi focoase) :D

cât despre scrisul atât de bun al lui Coelho, da. veronika e chiar bună. dar pe mine restul cărţilor lui m-au lăsat rece. :)

MikuMyuuki spunea...

M-am gandit si eu la asta, ca poate arata viziunea oarecum buna despre pr. romance.
Dar nu se intelege prea clar cine linge picioarele cui. Intr-adevar, cred ca la prostituate se refera, dar ar putea merge si viceversa.
Habar n-am, de atata ura de la straini am devenit paranoica.

emahyeЛa spunea...

Asta chiar ca a fost urat..
Romancele? Ce treaba au ele?:-j

MikuMyuuki spunea...

Da...

Ramona spunea...

Mai, toata lumea stie ca exista prostituate de toate nationalitatile. Citeste 11 minute, tot de Coelho.
Si toata lumea stie ca 9 din 10 straini iti vor spune ca romancele sunt cele mai frumoase femei din lume.

MikuMyuuki spunea...

Si aceeasi lumea stie ca 9 din 10 straini vor spune ca Romania e o tara plina de tigani, hoti si cersetori.

Faceți căutări pe acest blog