vineri, 7 decembrie 2012

Apropo de 21 decembrie 2012, de Einstein, de sfarsitul lumii asa cum o stim noi si intrarea intr-o noua era a constiintei

Fiecare bucatica de vorba buna adresate unei alte persoane aduce o alta bucatica de implinire a propriului suflet. Am vazut imaginea aceasta pe deviantArt si pur si simplu am admirat-o minute in sir. Ma gandesc la faptul ca desi ne dorim, nu suntem pregatiti sa stim anumite lucruri. Am luat spre citire o revista mai veche, numita "Elixirium", mai exact, numarul 13 din 2002, in care este prezent un articol ce descrie anumite studii ale lui Einstein, numit "A cincea forta a Universului".
Se vorbeste despre "Experimentul Philadelphia", despre finalitatea lui, despre modul in care Hitler dorea sa foloseasca puterea calatoriei in timp pentru cucerirea intregii lumi, la fel si conducerea armatei Statelor Unite, in final, despre cum Einstein a negat totul, insa in secret continua sa studieze calatoria in timp.
Articolul sustine urmatoarele: "La 18 decembrie 1954, Einstein a iesit din laboratorul sau personal, transfigurat din pricina emotiei. Printre primii cu care s-a intalnit era si Abraham Flexner, caruia i s-a adresat cu urmatoarele cuvinte: «Abraham, am reusit! Am trimis un cobai in viitor! A ramas cinci minute acolo si apoi s-a intors. Este inca in viata.»" Revista continua afirmand ca Flexner a comunicat aceasta presedintelui Roosvelt, cu toate ca Einstein nu dorea sa divulge formula.
Acum, ma tot gandesc la ceea ce scrie in continuare: "Din acel moment Einstein a devenit de nerecunoscut, a imbatranit brusc, era tot timpul retras, nu comunica si refuza chiar sa mai lucreze si in laborator."
Pe 18 aprilie 1955, la aproape un an de la acea descoperire, Albert Einstein a murit.
Formula creeata de Einstein se gaseste in testamentul acestuia, care este prezent in biblioteca Vaticanului. Revista sustine insa un fapt care da de gandit: "Se cunoaste doar faptul ca aceasta forta va fi folosita de omenire atunci cand va trece peste un prag hotarator in evolutia ei. Se pare ca ar fi precizat pana si momentul acestui prag, la 75 de ani de la moartea sa... adica anul 2030, data la care se presupune ca omenirea va iesi din cea mai mare criza care a lovit-o vreodata."
Acestea fiind spuse, ma gandesc acum la ceea ce sustinea civilizatia Maya, anume ca in 2012 (21 decembrie) omenirea va intra intr-o alta forma de cunoastere, nu se precizeaza insa daca buna sau nu. Daca ar fi sa legam aceasta de ceea ce a afirmat Einstein, ca in 2030 omenirea va iesi din cea mai mare criza care a lovit-o vreodata, atunci, intr-adevar, ar exista posibilitatea ca aceasta criza sa inceapa cumva la finele acestui an, pentru ca peste aproape doua decenii sa trecem intr-adevar spre o forma de cunoastere superioara
Nu-i vorba, si Biblia sustine o asemenea triere,in urma unei mari crize vor ramane doar cei mai puternici, cei care nu au cedat ... si aici ma intreb, oare cui sa cedam?
Concluzia este ca, pentru noi, cunoasterea inca inseamna moarte. Nu vi se pare si voua ca cu cat incercam mai tare sa dam definitii, sa incercam sa intelegem, cu atat mai mult ne incurcam in toate detaliile, in toate elementele care apar, care se bat cap in cap, putine dintre ele avand o continuitate, si aceea neclara?
Revenind la imaginea de mai sus, de la care a pornit tot postul, voi ce credeti despre toate astea? Avem un suflet care poate transcende spre o constiinta pura, de soi inalt, sau nu? Suntem facuti doar din creier si ratiune, ma rog, intr-o masura diferita de la om la om?

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog