duminică, 29 ianuarie 2012

Si ne ... in el de sistem

Era o melodie, dar pe cuvant ca nu stiu cine o canta sau cum se numea, prin 2005, ca avea un vers cam asa: "Si ne cacam in el de sistem."
Imi tot sta in minte de cateva zile de cand incerc sa aleg, macar provizoriu, macar teoretic, macar asa, de ochii lumii, o facultate pe care as vrea sa o fac.
Dar orice, absolut orice vreau eu nu e bun:
- la Drept dau prea mult; daca mi se va pune pata peste cativa ani sa plec intr-o alta tara nu voi face nimic cu Dreptul din Ro
- Jurnalismul nu merita pentru ca nu vreau sa lucrez pentru un salar mizer; am doua exemple concrete, dar nu mentionez de la ce post TV
- as da la Arte - Fotografie, pentru ca asta cred ca e singurul lucru de care nu cred ca m-as plictisi toata viata: sa fac poze; dar daca e un job, sigur va deveni obsedant si enervant si obositor...fir-ar
- Japoneza era o optiune, dar am eliminat-o; m-ar tenta coreeana acum

Cine e la facultate? Cum si-a ales-o? Ma ajuta si pe mine cu niste sfaturi?
Cea mai mare problema a mea este urmatoarea: ok, fac o facultate care-mi place, dar daca voi deveni somera dupa? Ce mama naibii ma fac? Taximetrist?
Sau, fac o facultate buna, dar nu-mi place. Nu o sa rezist mult.
Sau cel mai rau: ma plictisesc.

Sunt in impasul vietii mele. =))
Sfaturi, va rog? :-s

`miku

4 comentarii:

Sunt Frumoasa spunea...

versul era.. "ne futem in el de sistem"-Parazitii, Violent :D

Eu zic sa nu dai la drept, ai nevoie de prea multe pile ca sa ajungi avocat..iar apoi ai nevoie de prea multe cunostinte ca sa ai si clienti.. pt ca tot cei vechi au cei mai buni clienti..
Eu as spune sa dai la Constructii..desi nu e o facultate pt femei, macar gasesti un job dupa ce termini..plus ca te ajuta facultatea sa iti poti deschide o firma a ta.
Informatica ar mai fi o optiune, e singurul domeniul in care se cauta angajati mereu.
Sotul meu e programator, la el la companie se cauta acu 100 de angajati.

MikuMyuuki spunea...

Uneori ma gandesc ca nu ar fi trebuit sa renunt la matematica si toata tagma reala, dar apoi imi trece prin minte o idee literara care-mi place si ma bucur ca sunt la filologie.
Pentru ca sunt la filologie, informatica iese din discutie, la fel ca si matematica, fizica, chimia, biologia etc.
Nu stiu daca as mai fi buna acum la partea reala, eram acum 3 ani, dar de cand nu am mai facut mate...
Constructiile ar parea in regula pentru mine, doar ca ele elimina orice forma de exprimare literara si nu vreau sa renunt asa.
Ceea ce voi alege trebuie sa ma imbine pe mine cu lumea din exteriorul meu. Si de-asta imi e greu sa aleg...
Nu vreau sa regret. Nu vreau ca dupa primul an de facultate sa imi spun ca nu am nici-o sansa.
La drept nu voi da si nici la jurnalism sau litere, pentru ca fiecare are meteahna sa.
E atat de complicat...

Dar iti multumesc mult pentru sfaturi! :)

Amaya spunea...

La cât de mult ai de învăţat în facultate, chiar ar trebui să alegi una care să îţi placă şi care să te ajute pe viitor. Să înveţi ceva ce nu îţi place şi să te trezeşti după 3 ani că nu găseşti nici măcar un loc de muncă în domeniul în care te-ai pregătit poate fi incredibil de frustrant.

Când am ales facultatea, m-am gândit şi la ce voi putea face după, cum mă vor putea ajuta cunoştinţele dobândite în liceu, dar şi la cum voi supravieţui primei sesiuni. Şi evident, m-am gândit la ce îmi place mie să fac.
Multă vreme am vrut Jurnalismul, dar în ultimul an m-am hotărât pentru Comunicare şi Relaţii Publice. Până la momentul actual, consider că am făcut ceea ce e mai bine pentru mine pentru că îmi plac materiile, îmi plac perspectivele pe care acest domeniu mi le oferă şi îmi place că am ocazia să învăţ din timpul anului datorită multitudinii de proiecte şi referate.

Nicio facultate din România nu-ţi poate garanta un loc de muncă, de tine depinde să-l obţii. Iar dacă faci ceva ce îţi place, cu siguranţă îl vei obţine mai uşor şi vei avea mai multe satisfacţii decât dacă termini o facultate care nu ţi-a plăcut deloc, dar ai făcut-o sperând că vei găsi mai repede de muncă.

MikuMyuuki spunea...

Intr-adevar. Iar acum, nici macar Academia nu mai asigura locurile.

Nu astept vreo revelatie in ultimul moment, desi totusi nu o exclud, dar vreau sa am o oarecare siguranta ca stiu ce voi face, de aceea tot incerc de acum, dintr-a 11-a, sa imi dau seama ce mi-ar placea sa fac in viitor si ce nu m-as face muritoare de foame.
As alege fotografia, pentru ca-mi place, dar pentru a si ajunge catd e cat in regula in acest domeniu trebuie ceva relatii si probabil dupa facultate imi va fi greu.

Cred ca o sa iau toate specializarile umaniste la rand, o sa citesc despre ele si o sa fac niste liste cu ce mi-ar placea, ce as putea face eu si ce ar trebui sa fac.

Multumesc!
`miku

Faceți căutări pe acest blog