joi, 22 decembrie 2011

Boys Over Flowers [japanese version] Hana Yori Dango


Iubirea este...

Iubirea adevarata este probabil singurul lucru care tine un om in picioare de-a lungul vietii.
Hana Yori Dango, o drama japoneza, un serial japonez demn de toate laudele. Ce se intampla cand o fata obisnuita ajunge intr-o scoala dedicata exclusiv bogatilor? Are doua optiuni: ori incearca sa fie cat mai putin vazuta de ceilalti, ori pur si simplu renunta la scoala. Ce se intampla cand acea fata are simtul dreptatii? Le da peste nas baietilor rai.
F4, 4 flowers, cei patru mari si tari ai liceului. Oricine le sta in cale este linsat. Daca ei vor ceva, atunci toata lumea le da.
Makino Tsukushi, fata despre care spuneam mai sus, are o puternica atractie spre dreptate. Mai intai ii ia apararea unei colege in fata celor F4, apoi trebuie sa-si ia singura apararea, pentru cei patru baietasi decid sa o alunge. Mai intai ii pun serpi in dulap, apoi trimit 3 marionete de-ale lor sa o violeze. Dar Makino Tsukushi este puternica. Ea il infrunta pe Tsukasa Donyogi, seful celor patru si mosneitorul uneia dintre cele mai mari companii japoneze. E singura care acest curaj si totusi, pana la urma reuseste sa-l calmeze pe saracul baietas care, innebunit, nu mai stie ce sa faca.
Se apropie de Rui Hanazawa, unul dintre membrii F4, care, la inceput, pare singurul cu capul pe umeri. Fiecare dintre cei 4 are cate o caracteristica: Akira Mimasaka iubeste femeile cu 10 ani mai in varsta, Sojirou Nishikado face parte dintr-o familie traditionala care respecta si duce mai departe ceremonia ceaiului.
Intamplarile prin care Makino si Donyogi trec sunt...pur si simplu superbe. Serialul in sine este realizat in asa fel incat sa-ti iesi din minti. Ajunsesem sa dau mai deparrte doar ca sa vad daca vor reusi sa treaca si peste acel hop.
Cand mama lui, care este presedintele unei mari companii japoneze, realizeaza ca el iese cu o fata saraca, da tot ce are mai bun spre a-l oprii sa o mai vada. Prin relatiile pe care le are il da afara de la servici pe tatal fetei, pana cand parintii sunt nvoiti sa plece intr-un oras de langa malul oceanului pentru a pescui, pentru a face negot, pentru a avea cu ce sa se intretina.
Dar ei se iubesc...si desi mama lui face totul, inclusiv anunta casatoria lui cu o fata a unui mare bogat, ei reusesc sa treaca peste asta.

Varianta coreana a acestui serial este de asemenea superba. Dupa ce am terminat serialul japonez, am stat o zi intreaga fara sa fac nimic, pur si simplu m-am gandit la tot. Nu am fost in stare nici sa citesc, desi m-am apucat de vreo 3 sau 4 carti. Apoi am decis sa vad si varianta coreana. Dar mi-a fost asa greu....pentru ca pur si simplu personajele japoneze imi erau atat de dragi...dar dupa 3 episoade din varianta coreana am fost iarasi prinsa in poveste. E magnifica!
Si pentru ca se apropie Craciunul, chiar va recomand sa-l vedeti. E plin de iubire, plin de suspans ai plin de drama.
In momentul de fata, The Vampire Diaries, pe care il iubesc enorm, a ramas muuult in spatele acestui serial.

Aici  varianta in japoneza.
Aici varianta in coreana.

Japonez:
Corean:

`miku

2 comentarii:

Tsume spunea...

Hana Yori Dango a inceput pentru mine cu manga-ul, care in ciuda graficii a fost superb (cred ca e cel mai lung manga citit de mine ever). Apoi am vazut drama in varianta japoneza, mie sincer mi-a plaut mai mult decat cea coreeana. Poate din cauza lui Jun Matsumoto or smth.

Diana Gavrila spunea...

O sa ma uit si la varianta japoneza cat de curand. :*

Faceți căutări pe acest blog