joi, 1 septembrie 2011

"Foc in pavilionul de ceai" de Ellis Avery

Intr-o lume a secolului nouasprezece, doua femei ce apartin de doua lumi diferite, isi unesc destinele. Aurelia, o mica occidentala, isi pierde mama si mai apoi si pe unchiul Charles, care o adusese in tara ciresilor in floare.
Pierduta, fara familie, cu slabe cunostinte de japoneza, ea adoarme in casa unor straini, dupa o noapte de fuga.
Cand acestia se decid sa o adopte, chiar in dimineata urmatoare, totul se schimba. Numele ei, obiceiurile, dragostea.
Train in familia Shin peste 30 de ani, ea se indragosteste de Yukako, stapana ei. Deopotriva, Inko, o slujnica a unei geiko, cauta loc spre inima ei.
Invata arta ceaiului, lucreaza alaturi de Yukako, o slujeste si totusi isi suporta complexele in liniste.
Toti o privesc insa diferit: sanii ei prea mari, ochii prea mari, vorba ciudata.
Cand domnul Shin descopera ca ea stie sa citeasca in engleza, realizeaza ca ea e de fapt o straina, sau cel putin, accepta faptul.
Cand insa Occidentul incepe sa puna amprente puternice asupra Tarii Soarelui Rasare, cei din familia Shin isi formeaza parereri diferite: daca domnul Shin este un traditionalist desavarsit, fiica lui, Yukako, invata arta afacerilor si incepe sa stranga bani pentru familie.
Dar lucrurile nn merg bine pentru totdeauna. Intre cele doua apare un barbat, el fiind cel ce le va da vietile peste cap si totusi, el este cel ce reuseste sa schimbe ceva.
Mi-a placut foarte mult cartea, eu una fiind o mare admiratoare a cartilor de tema nipona.
Puteti cumpara cartea de aici, iar aici puteti citi cateva pagini.


Scriitoarea americana Ellis Avery s-a nascut in 1972 in New York. Dragostea pentru cultura si traditiile japoneze ii este inoculata de mama ei, astfel ca, la 16 ani, adolescenta Avery calatoreste in Tara Soarelui-Rasare, unde asista pentru prima oara la o ceremonie a ceaiului. Din acel moment, tanara se hotaraste ca, in paralel cu studiile universitare, sa deprinda aceasta arta straveche.


Enjoy the fiction,
`miku

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog