marți, 3 februarie 2015

una lungă

cafea, horoscop, cafea. horoscopul zice că nu sunt în cea mai bună formă. arunc ziarul, pentru că ziua începuse bine. cu umorul lui D., nici nu era altceva de așteptat. încă o cafea. examen, parc, liniște, apoi râsete. încă o cafea. acasă. leneveală. încă o cafea. în drum spre humanitas cișmigiu, în metrou, vagonul aproape gol. în fața mea, stând pe jumătate întinsă, o tipă cu o frizură interesantă, tunsă scurt, asimetric și părul albastru-turcoaz. eu, fascinată. blue is the warmest colour? ar trebui să-l văd. citea dintr-o carte, ceva xeroxat. avea ochii albaștri. aș fi vrut să vorbesc cu ea. nu era extraordinar de frumoasă, dar avea o aură, avea ceva care mi-ar fi adus o lumină nouă în scriere. de fapt, dacă nu mi s-ar fi descărcat telefonul aș fi scris despre ea. humanitas cișmigiu. aglomerație. cărtărescu întârzie. M. se plictisește. eu agitată. nevoie de cafea. ba nu, de alcool. lui M. îi e foame, plecăm. springtime sau pizza hut? pizza hut. o bere, apoi martini. apoi încă o bere rapidă. buzele mi se transformă. sunt anorexice. nevoie de cafea. de somn. de când n-am mai dormit? zâmbete, multe zâmbete, exagerat de multe zâmbete și multe falsități și apoi nevoie de alcool, de încă un martini, de cât mai mult martini, dar nu aveau roșu, aveau doar alb. și-apoi, eram la pizza hut, prea multă lumină, prea mulți oameni seci. nici măcar japonezii de la masa vecină nu mi-au atras atenția în mod special. frig. tremurat. amețeală. cuvinte înșirate și aruncate pe un șervețel roșu. necesitatea de a pleca de la pizza hut. M. vrea în centru' vechi, dar eu tremur sănătos, abia mai fac doi pași tremurând, așa că mergem acasă.
la ieșirea de la metrou, niște cerșetori drogați stau și scuipă semințe. au aproape toți dinții lipsă, sunt murdari, duhnesc a pișat.
ajung acasă și vreau să vomit. îmi dau seama că am uitat să mănânc azi. mai beau o cafea în timp ce visez la ceva ce mă face să zâmbesc. ceva destul de nou. promițător, dubios de promițător.

e-n-j-o-y,
m.

2 comentarii:

roxx spunea...

vezi că de la atâta cafea (şi alcool) corpul tău se va deshidrata rău. bagă şi nişte găleţi cu apă.

MikuMyuuki spunea...

rămas-am și fără bidoane de apă, da' ies eu din casă... cândva :))
vorba vine, vreau să văd până unde pot ajunge :-??

Faceți căutări pe acest blog