miercuri, 18 decembrie 2013

fițe + lumini de crăciun + economii = beznă

Și cobor azi din metrou. Și zic, "hai să merg pe strada principală, să mă uit la magazine, poate găsesc ceva drăguț de făcut cadou". Și nu mai era deschis decât un magazin. Și nu avea nici-o chestie frumoasă. Și am intrat printre blocuri.
Și era întuneric.
NICI MĂCAR UN SINGUR BEC APRINS. Nimic. Nada. Nachos. (O.K., aș vrea eu nachos...)
The point is that –
Am mers 10 minute prin beznă, cu telefonul meu din 1900 toamna care făcea lumină cât să vadă un purice. Noroc că unele apartamente aveau luminile aprinse, că cine știe pe unde aș fi ajuns.
Mă întreb: odată cu centrul ăsta luminat a la Champs Elizee al Bucureștiului, periferia trebuie scoasă din aria de luminat? Nici măcar nu e perfierie, e sectorul 3, la 4 stații de metrou depărtare de centru.
Adică ne dăm rotunzi că avem LUMINIȚE de Crăciun, dar printre blocuri suntem de fapt în peșteră? Dacă aș fi dat peste vreo stalagmită denumită în mod popular câine comunitar... Noroc că printre blocurile astea nu e nicio haită, am văzut doar câini singuratici, că dacă ar fi fost ca în cartierul Brazdă în Craiova, acum n-aș mai fi fost aici, scriind despre... read again.

Miku

2 comentarii:

Ramona spunea...

De fapt, chiar e periferie. Periferie= la marginea orasului. Si cartierul meu e la periferie, si al tau, ca faci doi pasi si ai iesit din Bucuresti :)) Toate periferiile Bucurestiului sunt la 4 statii de metrou sau mai putin fata de centru, pt. ca orasul asta nu e atat de mare pe cat ai crede.

MikuMyuuki spunea...

avand in vedere si faptul ca de la mine incolo sunt case... da:))

Faceți căutări pe acest blog