marți, 29 octombrie 2013

prostia din românia (cum să vă alegeți facultatea)

(și-am făcut și-o 1/2 rimă, că doar românul s-a născut poet)

Prostia din România dă pe afară prin toate crăpăturile. România este precum o casă fără fundație. Știți ce înseamnă o casă fără fundație? Un fel de formă fără fond (vezi teoria inițiată de Titu Maiorescu). România se bazează pe imitație ieftină a culturii din afara spațiului românesc, numai că fiind o imitație, totul se răsfrânge asupra locuitorilor țării precum un pumnal în stomac și îi ucide. NE ucide.
Ce face România? România se auto-sabotează. Credem că suntem "dăștepți", dar în fapt suntem niște cadavre în putrefacție și nimic nu ne mai poate schimba. Noi nu mai avem șansa unei izbăviri, nu mai avem șansa unei țări culte tocmai pentru că nouă nu ne place cultura. Nouă ne place imitația ieftină. Nouă nu ne pasă dacă inelul de pe deget are diamant fals sau un kitch, atâta timp cât vecinu' ne invidiază. Nouă nu ne pasă că vecinul e pe moarte, atâta timp cât noi trăim bine. NOI avem ipocrizia de a ne plânge că nu ne ajută nimeni, dar NOI nu am ajuta pe nimeni la nevoie.

Pe această idee funcționează și facultățile din România. Clădirea grandioasă nu educă. Pereții au fost prezenți mereu, dar pereții nu vor spune niciodată povestea oamenilor care au trecut pe lângă ei.
De aceea vreau să vă dau câteva sfaturi în alegerea facultății. Oarecum irelevante, având în vedere falsitatea care tronează peste tot. Dar dacă tot pierdeți niște ani, măcar să o faceți pentru că e ceva care, în condiții mai bune, v-ar plăcea.
1. Faceți o listă cu ce facultăți v-ar plăcea să urmați. Ce vă place vouă, nu altcuiva.
2. Aflați orarul anului I, anului II și al anului III din acele facultăți care v-ar plăcea vouă.
3. Mergeți la un număr de cursuri ale facultăților acelora. Nu contează că nu cunoașteți pe nimeni, oricum nu îi va păsa nimănui că sunteți acolo. Nici profesorilor, nici studenților.
4. Gândiți-vă. Gândiți-vă bine de tot. Eventual mai duceți-vă la câteva cursuri. Analizați situația foarte bine. Dacă vă plac animalele, nu înseamnă că o să și rezistați la medicină. Sau din contră, puteți să descoperiți că vă place și că vi se potrivește.
5. Faceți lucrurile astea cu cel puțin un an înainte, ca să aveți timp de gândire.

-Miku

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog