marți, 28 mai 2013

nu într-o alergie

Din când în când fac eu câte-o chestie și-mi rănesc fața singură. Primăvara trecută, chiar înainte de Paște (parcă), am cumpărat niște creme de față la care am făcut alergie. Jumătate de față arăta de parcă aș fi fost arsă rău de tot. Cert e că mi-a trecut în câteva zile cu Aerius/Xyzal (pastile pt. alergie) și Advantan (cremă pt. alergie cutanată).
Azi am lenevit toată ziua cu o stare de somnolență continuă, cu excepția câtorva ore când am fost la mall și (guess what!) mi-am luat o fustă drăguță de la H&M.
Ideea e că eu am jumătate de față mai sensibilă, ca în povestea aia cu ochiul care plânge și ochiul care râde. Acum câțiva ani am mai făcut o formă de alergie asemănătoare tot pe aceeași parte a feței, apoi anul trecut, apoi anul ăsta.
De data asta nici nu mai știu din ce cauză e, la câte prostii am mâncat în zilele astea. Oricum, voiam să zic că pentru situații de urgență în alergii din astea recomand pastiluțele Aerius sau Xyzal (UNA singură pe zi), chiar înainte de a merge la medicul dermatolog, pentru că reduc din roșeață și mâncărime.
Pe lângă asta, nu faceți prostia pe care eu o fac mereu, adică să mâncați foarte sărat/condimentat în perioada în care aveți alergia.
În altă ordine de idei, când vă epilați mustața, faceți-o la cosmetică sau cumpărați benzi speciale. Dacă vă întrebați de ce spun asta, ei bine, înainte de a-mi apărea alergia, adică ieri, m-am trezit eu să-mi epilez mustața cu epilatorul (da, epilatorul...), că benzile nu prindeau toate firele. De fapt voiam să smulg numai câteva fire, însă am făcut-o lată și acum mai am pe lângă alergie și o bubiță. Și mda, n-am putut s-o fac cu penseta, că doare rău. Am zis: cu epilatorul le iau dintr-un foc... pe naiba. Nu stăteam eu mai bine cu mustață și fața curată până vineri, când oricum merg la cosmetică?!
Bineînțeles, toate astea sunt marca Miku fără cap, deci... nu încercați acasă!

Miku

3 comentarii:

Ramona spunea...

vezi ca epilatorul mai si rupe din ele...si alea care au fost rupte cresc mai negre si cu radacina mai groasa...eu recomand sa nu te mai faci cu epilatorul...pe nicaieri

Ramona spunea...

si da, aerius e sfant. Eu am facut o iritatie nasoala de la diclofenac...nush daca e pt ca sunt alergica sau ca am luat o doza prea mare. Eu mai stiam niste pastilute pt alergii, dar imi scapa acum numele.

MikuMyuuki spunea...

Bai sa vezi faza:)) Intrai azi dimineata pe blogul meu si ma intrebam ce s-a intamplat cu el, ca arata diferit. :))

Da... folosesc epilatorul in situatii critica, atunci cand trebuie sa iau firele astea nebune, de obicei ma epilez cu ceara. Epilatorul e o durere prelungita ca naiba:(

Sunt multe din astea pt alergii, eu am avut o gramada cu toate alergiile mele, dar Aerius da intr-adevar roadele cele mai bune.
Ma duc si eu intr-un final azi la dermatolog. :))

Faceți căutări pe acest blog