sâmbătă, 16 martie 2013

Voi ce vedeti cand va uitati pe fereastra?

Mult timp nu m-a deranjat privelistea pe care o vedeam in fiecare zi in momentul in care priveam pe fereastra. Nu m-a deranjat pentru ca nu prea aveam obiceiul sa privesc pe fereastra, sa raman cu privirea goala si sa "meditez". Doar ca de cateva zile (de cand incerc sa invat si-mi tot fuge privirea si gandul) ma tot uit pe geam si tot ce vad sunt blocuri, blocuri, blocuri si absolut nimic altceva. Bineinteles, mai sunt si cate un copac, o floare prapadita si vreo cateva sute de masini, dar ideea e ca vad in fiecare zi absolut acelasi lucru (asta doar daca nu te urci pe vreun bloc de 10 etaje, caz in care vezi constructiile de sus, nu de jos - dar nu e oricum ceva prea atragator) si a devenit absolut enervant. Ma gandeam cat de misto era asta iarna la munte, cand ma uitam pe geam si vedeam padurea de sus, cateva case acoperite de zapada si... pur si simplu totul avea un sens, se imbinau frumos.
Aici, in orasele de la campie, lumea e seaca. Te duci afara, vezi blocuri, constructii, alte blocuri [hoteluri], oricum, numai beton, ciment si piatra. Putinii copaci care au mai ramas nu fac fata, iar acum sunt inca uscati si nu au nici-un farmec.
Singurul loc de unde poti sa iei pe bune o gura de aer este parcul cel mare, dar numai daca nu treci pe langa vulpi (e si gradina zoologica in parc), pntru ca put de-ti cade nasu`. Parcul e chiar misto si poate maine, daca nu voi fi prea nauca, distrusa, epuizata, moarta de oboseala dupa examen, voi merge sa fac niste poze.
A, si apropo de poze. E atat de absolut enervat si groaznic de prostesc sa faci fotografii cu un aparat care e facut numai sa fie. De fapt, nu cred ca unuia care face poze de Craciun, de Pasti si in vacanta i-ar pasa, dar atata timp cat eu vreau sa fac niste fotografii in care sa surprind CEVA, nu il pot folosi. La naiba cu toate.

Miku.

8 comentarii:

bianca m. spunea...

Acelaşi sentiment legat de fotografie îl aveam şi eu până astă vară, când am primit aparatul pe care-l folosesc acum de la un unchi. Mama considera că am arunca banii pe fereastră dacă am lua un aparat profesional. Pentru că eu numai d-ăla voiam, mi se pare o investiţie proastă unul digital şi fooarte bun. Dar am primit unul digital şi foarte bun.
Dacă nu ai acelaşi noroc ca mine (al prostului), te invit pe la mine, te las să-l foloseşti :D!

Ramona spunea...

Mai, si eu vad blocuri, dar e o rutina placuta. Blocurile nu sunt gri, sunt colorate (o sa iti arat o poza).Imi place sa le privesc in timp ce imi beau cafeaua dimineata, fumez, meditez si ma pregatesc pt. o noua zi.

MikuMyuuki spunea...

@arina. Hehe, prin ce oras esti tu? :))
Pe mine ma apuca cate-odata o nebunie crunta in legatura cu fotografia. Sunt in genul unui alcoolic, daca nu fac fotografii incep sa tremur si sa devin agitata rau. :))
Si tot ca un alcoolic am inceput sa ma plictisesc de bautura asta slaba, vreau ceva foarte tare.
Imi bag picioarele.
Sa stii ca vin la tine. Fii pregatita. :))

@Ramona Mie nu-mi mai plac blocurile:((
Si ale mele sunt colorate, darcele din fata blocului meu, iar eu am vedere catre cele din spate, care nu sunt colorate. :(
M-am saturat de blocuri. Vreau casa, mai multe case. Dar nu in oras si nici la tara. Casa la mare sau la munte. De preferat in Sinaia sau pe Coasta de Azur:))

roxx spunea...

eu văd o stradă (rocada :)) ) pe care trec oameni în maşini.
şi pe fostu meu prof de electronică care îşi plimbă câinii.
e minunat când stau pe geam. toţi oamenii care trec mă privesc ca pe o statuie.

bianca m. spunea...

Scrie pe Fb cartiereul meu general :)).

MikuMyuuki spunea...

@Roxana cel putin tu vezi strada... ca sa ma laud, stau la 5 minute de mall. dar nu pot sa vad mallul:(

@arina. asta a fost misto:)) plec in cercetare:))

Ramona spunea...

Miku, si un ponei?

MikuMyuuki spunea...

Dada:x Unul mov te rog:))

Faceți căutări pe acest blog