miercuri, 27 februarie 2013

studii in Japonia

Se pare ca orele de somn de azi si-au facut efectul si nu prea am chef sa ma bag inapoi in pat.Dupa ce m-am uitat la cateva clipuri de-alu lui Lindy Tsnag, aka bubzbeauty, bubbiosity (this girl is amaaaazing!) am vazut ca Mirona, care are blogul Japonia, de parte, aproape, care a calatorit printr-o multime de tari asiatice, care a studiat in Japonia si Coreea, din cate stiu eu, a postat un articol nou (da! articolele ei sunt atat de rare si autentice ca savurez fiecare bucatica) asa ca m-am uitat sa vad pe unde a fost si ce a mia vazut. Totusi, articollu este despre cum sa mergi la studii in Japonia. Si... cum eu voiam sa fac asta intr-o buna zi din viitorul meu, am citit entuziasmata. Numai ca mi-a zburat entuziasmul. Deja mai citisem niste articole in care vorbeau studenti la universitati din Japonia sau Coreea despre modul de studiu de acolo si deja incepusem sa ma gandesc ca nu e pentru mine, ca modul lor, asemanator celui romanesc, numai ca mult mai strict si bazat si mai mult pe toceala nu mi se potriveste. De asta o sa zic pas studiului in spatiul asiatic mai sus mentionat. Sigur, voi vrea sa merg, vizitez, but no studies! Pe langa faptul ca iti trebuie o gramada de formalitati, si mai ales un examen in engleza care este echivalentul lui CPE [Cambridge Profiency English], adica cel mai greu de la Cambridge [zic bine? parca mai era unul, dar nu mai stiu sigur care], pe langa interviuri si alte bla bla bla-uri... sa mergi in Japonia si sa ajungi sa "studiezi" mai ceva ca in Romania, adica sa memoriezi o gramaaada de chestii asa, pur si simplu... mi se pare pierdere de timp. In acest sens universitatile din sptiul euopean nordic, gen Suedia, sau vestic, gen Franta, Marea Britanie, sunt mult mai bune. Nu voi alege sa merg la studii intr-o alta tara pentru ca nu ma mai atrage aceasta idee, cel putin in Romania stiu ca daca ma plictisesc, n-am oricum incotro, dar daca as fi Japonia as zice ca toata lumea s-a dat peste cap sa sstudiez eu in Japonia si eu... mdeah. In plus, nu-s eu pea studioasa. Mai ales ca e, ce naiba, Japonia, japneza, o limba care are peste 3000 de caractere, ia eu am renuntat dupa cateva luni de cursuri de japoneza aici in tara.
Tocmai de-asta nici nu vreau sa ma mut, momentan, intr-un alt spatiu. Ma plictisesc mult prea repede.
Si la cat de mult nu ma atrage mai nimic, e clar ca as spune stop oricarei incecari.

Pe de alta parte, chiar vreau sa vizitez Japonia.

2 comentarii:

Diana Gavrila spunea...

Am visat mereu să studiez pe meleaguri îndepărtate, să fiu independentă și să pot lua decizii după capul meu..., dar nu am fost atât de curajoasă încât să încerc măcar. Mai presus de toate este însă să fii sigură pe ceea ce îți dorești să faci. Nu numai că ar putea fi (și de cele mai multe ori este) ceea ce vei face întreaga viață, dar îți spun din experiență că Gemenii nici nu pot fi dedicați în totalitate unei cauze în care nu cred. Mult succes, draga mea!

MikuMyuuki spunea...

Exact! Niciodata nu am putut sa fac ceva pana la capat, ceva in care nu am crezut. Normal, nici nu prea ar avea sens, cu toate astea, unii oameni fac sacrificii. Ei, eu nu pot.
Iar siguranta.... ei bine, asta chiar lipseste complet gemeilor. :)) Ori luam niste decizii la nimereala, ori ne lasam purtai de prostie/imaginatie:))

Faceți căutări pe acest blog