joi, 29 noiembrie 2012

Etapa 27. Cum arata viitorul unitatilor de stocare?

Viitorul unităților de stocare?
Având în vedere că deja există cardurile acelea de memorie foarte mici, de doar câțiva milimetrii grosime, nu știu spre ce să înclin și ce să îmi imaginez. Chiar și acum șapte ani, să zicem, nu m-aș fi gândit că un HDD extern poate evolua atât de mult încât, practic, un „plastic” cât unghia mea poate fi cărat oriunde, oricând și poate stoca atâtea lucruri.
Pentru că nu debord de imaginație astăzi o să scriu despre ce mi-aș dori eu să conțină tehnologia viitorului, cum aș vrea să fie de pe acum.
Evoluția unităților și serviciilor de stocare?
Știm cu toții de povestea în care se vorbea despre chip-urile ce se presupune că o să ne fie cumva impuse de nu-știu-ce răufăcător, supremator, supus al diavlului, 666 etc? Ei bine, nu zic că e o idee bună, dar mă gândesc la posibilitatea de a ne putea stoca amintirile într-un fel pe un astfel de chip, numai că nu am o teorie clară unde anume ar putea fi pus.
Nu ar fi bine să putem să revedem tot ceea ce facem, sau, cel puțin, amintirile frumoase? Într-un astfel de caz n-ar mai fi nevoie de aparate foto, de camere video, totul ar fi înregistrat prin intermediul simțurilor noastre primare, văzul, auzul, și trasmis prin impulsuri de creier către chip. Astfel, vom putea înregistra orice. Apoi, să ne gândim la utilitatea criminilogică. În cazul unei morți suspecte, poliția s-ar putea folosi de datele înregistrate de chip.
Dar cum toate astea par posibile doar în filmele Hollywoodiene, o să mă rezum la prezentul nostru în care avem totuși o gamă largă de opțiuni, spre exemplu, oferte pentru HDD extern, sau stickurile de memorie, toate oferite de magazinul Azerty.

Fotografiile sunt preluate de pe site-ul www.azerty.ro
Acest post este scris in cadrul concursului SuperBlog2012.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Google+ Followers