duminică, 11 noiembrie 2012

Etapa 18. Inovatia continua, pasiunea Toyota


   Consider că una dintre cele mai importante invenții de ordin tehnologic este telefonul mobil, element fără de care viața noastră ar fi îngreunată de sute de ori. Poate că vă întrebați cum se descurcau bunicii noștrii fără telefon mobil, poate chiar și fără telefon fix, dar mai important decât absența acestei tehnologii în viața lor este chiar lumea în care trăiau ei: dacă acum cincizeci de ani bunica folosea un telefon public pentru a-i auzi vocea copilului său plecat la studii în alt oraș, apoi revenea la treburile ei casnice, noi nu putem să ne limităm doar la simple convorbiri generalizante.
   Pentru că tehnologia a evoluat în nenumărate direcții, avem nevoie să fim într-un permanent contact cu cei din jurul nostru, fie că ne sunt colegi de școală, serviciu, prieteni sau familie. Tocmai datorită evenimentelor ce le înfăptuim în suntem nevoiți să luăm legătura cu oricine, oricând.
Imaginați-vă că nu ar exista telefoanele mobile. Ce am putea face? Tocmai faptul că aceste telefoane ne sunt atât de folositoare le dă o importanță vitală. Dacă e pe termen lung? Bineînțeles. Cred că întotdeauna vom avea telefoane mobile la îndemână, cu ajutorul lor putem acum practic să facem tot: să trimitem mesaje scrise, vocale, să vorbim și chiar să vedem o anumită persoană.
   Cum a schimbat lumea invenția telefonului mobil? În 1973 Dr. Martin Cooper de la Motorola creează Motorola DynaTAC, iar 7 ani mai târziu apar rețelele de telefonie mobilă care facilitează convorbirea, producând astfel o explozie la nivel global.
   Astăzi, miliarde de utilizatori uzează de telefonia mobilă, ușurându-și astfel convorbirile la distanță, chiar și internațional, totul fiind un pas înainte pentru omenire, un mare pas pentru secolul vitezei.
   Pe de altă parte, tehnologia nu a avansat doar în cadrul telefoniei mobile, ci și în industria automobilelor, creându-se elemente care mai de care mai eficiente și mai facile, toate urmărind să îmbunătățească viața omului și să atenueze distrugerea mediului înconjurător.
   Spre exemplu, Toyota Prius utilizează tehnologia Hybrid Synergy Drive pentru optimizarea consumului de combustibil, iar în timpul staționării, motorul pe benzină se oprește. (Știați că Prius a fost lasat în 1997 și a fost prima mașină hybrid prudosă în serie?)
   Un alt lucru, poate cel mai important atunci când e vorba de o mașină e zgomotul pe care aceasta îl scoate în timpul condusului. Dau aici drept exemplu Toyota Yaris Hybrid, care, în modul electric poate fi condus într-o liniște aproape deplină. Imaginați-vă la bordul unui Trabant, apoi la bordul unei Yaris Hybrid. E ca și cum ai mânca pâine goală apoi ciocolată elvețiană.
   Voi ce ați alege?

Acest articol este scris in cadrul concursului SuperBlog2012.
Prima fotografie este preluata de pe wikipedia.ro
Cea de-a doua fotografie este preluata de pe site-ul Toyota.ro 

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog