duminică, 28 octombrie 2012

Etapa 11. Borealy: Daruim emotii prin cadouri deosebite


foto1
   Nu am fost, nu sunt și nici nu voi fi vreodată adepta ideii „gestul contează”. Mi se pare una dintre cele mai mari prostii inventate de cei care nu vor să investească timp în alegerea unui cadou potrivit, sau, măcar de a se gândi ce i-ar plăcea persoanei căreia cadoul îi este adresat.
   Dacă ar fi să privim la suprafață, alegerea unui cadou potrivit este un proces greu, anevoios, care necesită timp de gândire întins pe o perioadă ceva mai îndelungată. Dacă ar fi să privim din punct de vedere financiar, iarăși am fi tentați să spunem că totul costă.
Într-adevăr, totul costă, dar nu numai bani. Totul costă amintiri, în fapt.
   De ce amintiri? Eu consider că mai bine spui un „La mulți ani” simplu, decât să oferi un cadou pe care persoana respectivă să-l pună într-un colț și să nu-și mai aducă niciodată aminte de el.
   Eu și A. suntem prietene de mai bine de 10 ani și împărțim multe dintre preferințe, printre care, cea mai mare, poate, dragostea pentru cultura asiatică. De acum cinci ani, de când am descoperit gheișele, am descoperit și arta ceaiului.
   La început obișnuiam să ne „deghizăm” în gheișe, să ne pudrăm cu alb pe față, să ne dăm cu ruj roșu pe buze și tuș negru pe la ochi, să ne punem halatele albe de baie și șlapii de plajă (care seamănă cu încălțămintea tradițională japoneză) și să ne așezăm pe jos, în jurul unei măsuțe scunde, cu câte o cană de ceai în față.
foto2
   Eu beau ceaiul neîndulcit, dar ea obișnuiește să pună multe, multe cubulețe, motiv pentru care avem si un aranjamet al cubulețelor de zahăr. Lângă ceai stau biscuiți sau turtă dulce, iar pe fundal rulează o melodie tradițională japoneză. Acesta este ritualul de vineri seara. Stăm ore întregi, bând ceai și vorbind despre ceea ce s-a întâmplat în cursul săptămânii. Pe-aproape de doisprezece noaptea mergem acasă (suntem vecine), relaxate după ceaiurile calmante.
   Căutând pe Borealy Gifts un cadou potrivit, pentru că tocmai ce urmează să vină ziua lui A., am găsit cadoul perfect: setul de ceai „Povestea ceaiului în doi”.
   Cu toate că povestea ceaiului nostru este japoneză, ceremonia ceaiului este originară din China, datând încă din timpul dinastiei Tang, din secolul al șaptelea, pătrunzând ceva mai târziu în Japonia, pe la jumătatea secolului al cincisprezecelea.
   Ceremonia ceaiului, numită tradițional de japonezi „chanoyu” este un moment de relaxare și meditație.
„Povestea ceaiului în doi” este amintirea perfectă pentru zilele în care timpul ne va despărți – sunt sigură că viața ne va duce pe alte cărări. Amintirile sunt singurele dovezi că ceea ce am trăit nu este un vis.
   Cele două căni repzintă scoarța, ceea ce lumea vede, ceaiul în sine sugerează fluiditatea ființei umane, transformarea ei constantă, iar povestea...”Povestea ceaiului” este însăși istoria fiecărui om în parte, amintirea fiecăruia, pentru că așa cum ceaiul nu ajunge în cănile noastre fără a fi fost mai întâi plantat, crescut, îngrijit, nici oamenii nu pot obține amintiri frumoase decât dacă se vor îngriji ca acestea să le fie prilejiute de cei la care țin.
foto3
   Mai mult decât cadoul în sine, este prezentarea și înmânarea lui. Chiar dacă ai pregătit o surpriză ce știi că va încânta persoana în cauză, nu o poți înmâna orișicum. Eu aș ambala setul „Povestea ceaiului în doi” într-o cutie de un maron ușor auriu, care poate simboliza scoarța copacului, misterul, dar care îmbinat cu auriul creează o atmosferă călduroasă și primitoare, plină de sfințenie, asemeni grădinilor pline de liniște ale Chinei și Japoniei.
   În concluzie, setul „Povestea ceaiului în doi” ar fi un cadou minunat pentru o istorie a două prietene ce nu se vor uita niciodată.


Acest articol este scris in cadrul concursului SuperBlog2012.
Surse: foto1 Borealy.ro
          foto2 poză personală
          foto3 travelculturemag.com

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog