luni, 2 aprilie 2012

"In lipsa iubirii" de Paula Izquierdo


♡ Contextul în care am citit-o
Acum câteva săptămâni Ramona a cumpărat-o și citind-o, i-a plăcut mult iar curiozitatea mea trezită a acceptat-o ca lectură.

☆ Despre ce este vorba în carte?
Pablo află că sora lui a murit. Nu mai vorbise cu ea de mult timp îar ideea morții lui îl obsedează. Pleacă din oraș la casa lui de pe malul oceanului și acolo primește un colet de la fosta lui soție în care sunt caietele jurnal-roman ale surorii sale. Fiind psiholog, încearcă să afle ce s-a întâmplat de fapt cu sora lui. S-a sinucis? A fost omorâtă? A murit din cauza unei boli?
Pe un alt plan se desfășoară și intratrea lui într-o altă etapă a vieții. Deși trecut de cincizeci de ani, se îndrăgostește de menajera, totodată și prietenă bună din copilărie a surorii sale.
Pe tot parcursul poveștii Pablo încearcă să se dezvinovățească de moarte surorii, încercând să o înțeleagă cu adevărat. Până la urmă, ei nici măcar nu fuseseră atât de apropiați, dar...

♡ Detalii despre carte
Paula Izquierdo - In lipsa iubirii
Format: 107x178
Colectia: Nemira Damen Tango
Cod: NEM978-606-579-250-0
An aparitie: 2011
Autor: Paula Izquierdo
Categoria: Literatura Universala
Editura: NEMIRA
Nr. pagini: 215

☆Recomandare/ Părere personală
Dacă aș fi avut mai multă determinare aș fi citit-o mai repede, poate într-o oră sau aproximativ două, dar am tot lungit-o de pe-o zi pe alta. Însă azi am terminat-o într-un final. Sincer, nu mi-a displăcut. Este o carte puțin filosofciă, mai mult psihologică, care te îndeamnă să te gândești la ceea ce ești cu adevărat și la ceea ce vrei să pari.

♡ Detalii despre autor/autoare
Paula Izquierdo (n. 1962, Madrid) este doctoranda in Psihologie. Paula Izquierdo a colaborat cu re ABC Cultural si a publicat mai multe carti.
Cele mai cunocute dintre cartile sale sunt La vida sin secreto (1997) sau El hueco de tu cuerpo.
In anul 2000 a castigat Premio de Narrativa Breve de la UNED pentru eseul Sin prisa
In 2008, publica Dependente de sex sau amante care se bucura de aprecierea specialistilor.

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog