duminică, 4 decembrie 2011

Japoneza si personalitatea mea

Multi ma intreba, [iar eu rad in sinea mea ca un hamster tanar si indiferent] de ce invat japoneza. Sau, si mai multi, cand afla ca invat japoneza, se uita la mine de parca le-as fi spus ca "atunci cand o sa fiu mare" vreau sa fiu o masina roz.
Dar mie imi place japoneza pentru ca e diferita. Eu insami sunt diferita. De ce nu se ia nimeni de cei care invata germana? Pentru ca e mai des intalnita? Pai fratiolor, o sa devenim o mare mlastina de frunze stricate daca nu ne uitam si la alte specimene.
Plus ca eu vreau sa calatoresc si am auzit ca prin Japonia sunt cam rari cei care stiu bine engleza, si chiar si cei care o stiu o pocesc. Si daca ei o pocesc, eu o pocesc, facem un mare mare nimic.
Asa, pocesc doar eu japoneza, iar ei or sa se chinuie sa ma inteleaga si astfel o sa ne intelegem.

Bine, bine. Va aduceti aminte ca eu am spus ca vreau ca viata mea sa fie o continua calatorie? Mai sunt unii care se uita chioras la mine cand ma vad citind. Pai fratica, si cititul e o forma de calatorie.
Oricum ar fi, tot pe-a mea o tin.
Voi sunteti incapatanati cand vine vorba de ceea ce vreti voi pentru voi?



4 comentarii:

Tsume spunea...

Sa stii ca e foarte adevarata chestia asta cu japonezii care pocesc engleza.
Sora-mea a fost in delegatie in Japonia si pana si sefii ei vorbeau engleza stricat, ei s-au deschis foarte tarziu la ''lumea de afara'' asta face tara si mai interesanta, sunt doua lumi diferite. Pe de o parte e Japonia occidentalizata cu zgarie nori si high tech, pe de alta parte e Japonia traditionala.
Eu una regret ca n-am cum sa fac un curs de asa ceva, avand in vedere ca stau intr-un capat de lume >.<.

MikuMyuuki spunea...

Asa e! Cred ca ei sunt singura tara care imbina atat de frumos traditionalul cu modernul. Aici dai de un zgarie nori, la colt de o gradina si o casa de ceai. Foarte misto.
Cica Japonia ofera 10.000 de bilete pt. turisti incepand cu aprilie, ar trebui sa ne interesam:D

`miku

Diana Gavrila spunea...

Da, e la fel si pentru mine. Cred ca e de vina temperamentul gemenilor :))
Imi plac mult calatoriile, mai ales in tari indepartate precum cele din Asia. Acum 2 ani incepusem horatata nevoie mare sa invat chineza, mai ales ca gasisem la biblioteca o carte foarte interesanta cu lectiile esentiale. Am cumparat-o intr-un final, dar cu timpul am renuntat pentru ca este greu de una singura. Dupa un alt an am trecut la putina japoneza dupa cateva filme si anime-uri. Cultura lor este extraordinara, iar peisajele foarte diferite de ale noastre, poate pentru asta reprezinta un asa mare interes pentru straini. Nu stiu, dar imi doresc sa ajung acolo intr-o buna zi. De la tine am aflat Miku pentru prima data de biletele gratuite. Ar fi super, poate mergem impreuna :)). Sa ne informam si la vara mi-ar place. Te pup.

Diana

MikuMyuuki spunea...

Da!
Ei au intr-adevar o cultura enorma. Si Romania are peisaje dar nu se compara. Bine, noi nu suntem obisnuiti cu ele.
Dar ei oricum tin mult la cultura si traditie.
Mi-ar placea sa iau ceaiul intr-o casa de ceai:X Sau sa fiu gheisa pt un timp:X

`miku

Faceți căutări pe acest blog