miercuri, 23 noiembrie 2011

Japanese musical letter - Aya Matsuura

Matsuura Aya [25 iunie 1986] este o cantareata de pop din Himegi, Japonia. Are o cariera vasta in muzica, fiind o importanta colaboratoare a proiectului "Hello! Project".
Are numeroase albume solo, dar si colaborari, a aparut in seriale, filme, spoturi radio si T.V. dar si jocuri video.
Mai jos sunt cateva  dintre melodiile mele preferate. Prima este un solo, Melodies, desi originalul e cantat in duet cu Miki Fujimoto. Imi place aceasta versiune pentru ca este lenta si usor trista, iar ce-a de-a doua melodie pot spune ca imi place foarte mult. Originalul celeli de-a doua melodii e cantat de Utada Hikaru pentru serialul drama Majo no jouken, Forbidden love.



Enjoy the music,
`miku

5 comentarii:

Diana Gavrila spunea...

Nu-mi vine sa cred... A trecut destul timp de cand am descoperit un roman care sa aiba o afinitate pentru japonezi, asa ca mine...:D
App, abia acum am vazut ca si tu esti in zodia gemeni :D
Am tot citit date despre cartea ta. Mi se pare foarte interesanta. Sper sa imi pastrezi si mie una - de indata ce pun mana pe niste banuti o sa te rog sa-mi trimiti si mie una. De asemenea, as vrea sa aflu cat mai multe detalii de felul in care ai reusit sa publici. Eu am incepute 2 carti si sunt aproape de final, dar pana sa te descopar pe tine nu aveam prea mari sperante. Te pup.

MikuMyuuki spunea...

Eu...nu stiu daca as mai indruma pe cineva sa lanseze o carte acum. Poate intr-o alta tara, poate nu in Romania.
Daca ai pe cineva care sa fie mai "sus pus", da, este profitabil. Dar cum eu nu am, a fost o investitie proasta.
Acum, pe partea sentimentala...imi iubesc cartea si este un sentiment al naibii de bun sa stii ca ai o carte publicata. As mai vrea sa fac cu inca una aceeasi prostie:)). Nu stiu insa daca se mai merita.
In primul rand, oamenii nu prea cumapara carti. In al doilea, editurile mari publica doar ce se vinde, spre exemplu Stephenie Mayer, Danielle Steel, si alti autori straini deja celebrii.
Ca sa publici o carte trebuie sa te duci pe capul editurilor si in primul rand, sa te asiguri ca atuncic and le lasi manuscrisul ai nr. lor de contact. Oricum, tot tu va trebui sa insisti. Eu m-am redus cam peste o luna. A fost acceptata contra unnei sume de publicare pt. tipografie.
Adevarul e ca nu am mai spus astea pana acum, dar acum sunt chiar dezamagaita de sistemul pe buna dreptate de rahat al Romaniei. Sistem care le include pe toate, de la medicina la cultura si altele. Si eu sunt de parere ca presedintele este de vina, pentru ca nu-i asa, mana face ce zice capul.
O idee frumoasa ar fi lansarea cartii intr-o alta tara. Nu stiu conditiile in care se poate face acest lucru, dar ma gandesc ca ar avea mai mult succes:).

Ah, si eu gasesc mai rar persoane pasionate de japo, cei mai multi adora partea coreana acum. Oricum, da, sunt gemeni, si zodia ma caracterizeeaza din plin.
Iti doresc succes cu cartile, m-as bucura ca macar unul din blogosfera sa ajunga departe.
`miku

Diana Gavrila spunea...

Iti multumesc mult pentru sfaturi. Da, e o idee buna sa incerc in afara, dar trebuie sa fiu as la engleza (pe acolo pot spune ca ma aflu cat de cat), dar si sa invat regulile de baza intr-o astfel de actiune. Si eu sunt dezamagita de sistem si m-as bucura sa se schimbe, insa este putin probabil.
Nu mi-ai spun nimic de cartea ta, daca o mai ai. Sunt tare curioasa sa o citesc. Te felicit de asemenea pentru munca depusa, stiind deja ca nu a fost tocmai usor.
Mult succes in continuare si astept vesti cat mai bune din partea ta (ca scriitoare). Te pup.

Diana Gavrila spunea...

Apropo de japonezi, ador filmele lor, ca sa nu mai zic de anime-urile lor. Nu stiu daca ai vizionat filmul Koizora, dar ti-l recomand din suflet. Am aflat de el prin intermediul unui bun prieten pasionat de anime-uri si a ramas printre filmele mele preferate.
"Melodies" o stiu de undeva, desi nu-mi amintesc de unde. Imi place mult, dar si celelalte. O zi frumoasa! :D:*

MikuMyuuki spunea...

Am cartea, cand o vrei imi spui si ti-o trimit:)
O sa ma uit la filmul de care ai spus. Nu prea am urmarit filme japoneze, dar imi place de ei, japonezii, in general.
Japonia, dupa dezastrul natural pe care l-a avut anul acesta si dupa explozia de la Fukushima ofera 10.000 de bilete gratuite spre Japonia pentru a atrage turistii. Ma gandesc ca-i o oferta buna.

`miku

Faceți căutări pe acest blog