miercuri, 2 noiembrie 2011

"Eve" de Anna Carey


Intr-adevar o poveste de neuitat. In sfarsit, am gasit o carte care sa ma atraga "ca pe vremuri", o carte pe care as fi citit-o oricand, cu aceeasi placere. Nu mi-a luat prea mult sa o citesc, pentru ca mi-a placut, cred ca vreo doua zile, in conditiile in care am citit doar seara.
Cartea am primit-o de la Andreea, admina blogului My bookish world, in urma castigarii unui concurs organizat pe blog.
Eve e o adevarata carte care frustreaza, o adevarata carte in care iubirea, teama si speranta se imbina perfect.   Personajul principal, al carei nume il poarta cartea, este o adolescenta ce trece in etape scurte la stadiul de maturizare. Dar visele continua sa i se creeze pe tot parcursul cartii, ele fiind de fapt speranta unei zile mai bune.
Anul 2032, la cativa ani dupa ce o molima groaznica distruge 98% din populatia Terrei, domneste un rege crunt. El a creat scoli de fete, unde acestea sunt monitorizate constant, sid esi nu li se spune nimic, dupa absolvire, ele urmeaza sa intre in anumite spitale, unde nu vor face altceva toata viata decat sa dea nastere de copii.
Eve afla, si evadeaza. Porneste intr-o calatorie inimaginabila, alaturi de Arden, o alta fata ce evadase cu o zi mai devreme. Ele pornesc spre Califia, un loc unde se pot ascunde de Rege si pot trai mai bine restul vietii, dar pe drum ele sunt urmarite de forte de ordine care trebuie sa i le duca regelui, mai ales pe Eve, in viata. De ce? Pentru ca Eve este o fata speciala, ea este perfecta candidata pentru a da nastere fiilor regelui.
Oamenii nu mai sunt oameni. Molima pare sa le fi stricat cu adevarat gandirea, pentru ca se poarta nebuneste.
Pe drum, ea-l intalneste pe Caleb, "un tanar rebel si dur", care o ajuta. Fiind toata viata invatata sa fuga si sa creada ca barbatii sunt un pericol pentru ele, femeile, Eve chiar se teme de el.
Dar cine se  poate opune dragostei?
Ei sunt atrasi unul de celalalt, si in scurt timp realizeaza ca tin foarte mult unul la altul.
Dar oamenii regelui sunt pe urma ei, si sunt dispusi sa omoare pe oricine le sta in cale, lucru pe care-l si infaptuie.
Spre final, Eve ajunge in Califia, dar descopera ca este un loc doar pentru femei. Caleb este fortat sa se intoarca din drum, iar Eve ramane singura.
Acesta este primul volum, dintr-o trilogie uimitoare. Eu una abia astept urmatoarele carti.
E una dintre cartile pe care le iubesc si pe care o recomant cu cea mai mare caldura.
Ca sa nu mai spun de coperta, este pur si simplu frumoasa, de la cap la coada.

Enjoy the fiction,
`miku

Niciun comentariu:

Faceți căutări pe acest blog

Google+ Followers