vineri, 18 noiembrie 2011

Care credeti ca e cea mai importanta fericire?

Fericirea baneasca? Da, cu banii poti cumpara in mare parte sanatatea, traiul luxos si prietenia celor de aceeasi teapa.
Fericirea ceebritatii? Poti cumpara cu ea intrarea la o premiera pentru randul V.I.P., poti fi pe gurile tuturor...

Si totusi, ce faci daca nu esti implinit setimental? Ai bani, dar nu ai iubire, ai bani, dar nu a liniste, ai celebritate, dar nu ai totusi pe nimeni pentru a-ti fi apropiat. Nu-i mai bine ca oamenii sa te placa pentru cum esti, decat pentru ce esti?

Si ajungem la proverbul "Mai bine sarac si fericit decat bogat si necajit" sau...asa ceva. Totusi, nu sarac,d ar un trai decent. Nu ca in Romania, unde Mister President se joaca cu destinele noastre, dar poate...in sufletul nostru, in tara noastra personala, privata. Si atata timp cat suntem sanatosi, cred ca suntem fericiti.
Din cand in cand ar trebui sa ne mai punem si in locul celor cu adevarat napastuiti, ganditi-va de exemplu la acei africani carora li se vad coastele din cauza traiului mizer...
Suntem chiar imparati pe langa ei.

Enjoy the world,
`miku

Un comentariu:

Sayuki spunea...

Sunt prea *extrem de * "sensibiloasa" ca sa-mi pese de vreo alta fericire decat cea pe plan emotional. Celelalte sunt intotdeauna trecatoare, dar daca te-ai simtit macar o data implinit sufleteste, poti fi fericit ori de cate ori iti reamintesti acele momente, chiar daca vei si suferi dupa ele...
De mi-ar mai pune acum cineva vesnica intrebare din copilarie "ce ai vrea sa fi cand o sa fi mare?" as raspunde ca vreau sa fiu fericita :).

Faceți căutări pe acest blog