luni, 30 aprilie 2012

sâmbătă, 28 aprilie 2012

miercuri, 25 aprilie 2012

Premiile USR 2011

   La începutul lunii mai 2012, juriul de nominalizări pentru premiile USR se va întruni pentru a stabili volumele anului editorial 2011 selectate pentru următoarele categorii: Premiul Naţional pentru Literatură; Poezie;Proză; Critică, istorie, teorie literară; Premii Speciale; Teatru; Debut; Traduceri, Literatură pentru copii.
   Nominalizările vor fi dezbătute de juriul de acordare a premiilor USR care va decide câştigătorii. Din juriul de nominalizări USR fac parte: Iulian Boldea, Mircea A. Diaconu, Lucian Alexiu, Sanda Cordoş şi Dan Mircea Cipariu. Juriul de premiere este format din Dan Cristea, Nicolae Oprea, Gabriel Coşoveanu, Vasile Spiridon,Paul Aretzu, rezerve fiind Alexandru Dobrescu şi Ion Vartic.
   AgenţiadeCarte.ro propune o avanpremieră la aceste premii: Top Premiile USR 2011. Volumele selectate sunt propuneri ale redactorilor şi cititorilor AgenţiadeCarte.ro. Votul este deschis până la 1 mai 2012.  

Rugamintea mea este sa intrati AICI si sa votati poetul Gabriel Chifu, a carei creatie participanta "Insemnari din tinutul misterios" a fost publicata la editura Cartea Romanesca.   
Va multumesc! 
`miku

500!

Si am ajuns si la 500 de posturi. E ceva, nu? Mai am 500 si ajung la mie. Si asta in doar...cat? aproape 2 ani? Oricum ar fi, am o gramada de lucruri de spus. Ma tot gandesc ce sa scriu pe blog, imi fac planuri si am o gramada de idei, insa cand ajung in fata laptopului imi dispare tot cheful de a le scrie. Parca mi le-ar fura cineva.
Dar sigur imi revin eu. Si cel mai urat e faptul ca ideile mele bune vin fix cand mi se dicteaza lectiile la scoala. O mare porcarie!

`miku

luni, 23 aprilie 2012

Festivalul International Shakespeare Craiova 2012

Ediția a VIII-a a Festivalului Internațional Shakespeare se va desfășura în Craiova (23 aprilie - 1 mai) și București (30 aprilie - 12 iulie) sub motto-ul: LUMEA-I UN TEATRU, NOI SUNTEM ACTORII


Pe mine ma tenteaza "Visul unei nopti de vara", sub regia lui Jung Ung Yang, spectacol prezentat de Yohangtza Theatre Company din Seoul, Coreea De Sud. Insa nu cred ca voi ajunge...:(

`miku

Concurs pe blogul Mistress Kat

Un concurs magnific Shakespeare aici!

`miku

marți, 17 aprilie 2012

Ati avut un Paste Fericit?

Am tot vrut sa urez si eu, ca toata lumea, Paste Fericit. Dar nu am fost in stare. Tot ce am facut a fost sa scriu o pe o coala A4 o continuare la '10 zile catre rai' pe care probabil nu o voi folosi niciodata...
Deci, sa aveti o viata minunata! :)

`miku

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Concurs pe "Bibliophyle Mystery"

Un concurs superb pe blogul Bibliophyle Mistery care se termina chiar in seara aceasta. Aici.

vineri, 13 aprilie 2012

Concurs pe Walking on letters

Pe blogul Walking on letter, Krisz si Alexya organizeaza unul dintre cele mai atractive concursuri ale momentului. Sunt 5 carti, 5 castigatori, plus cate doua semne de carte. Ce mai asteptati? Intrati si inregistrati-va!
BannerFans.comBannerFans.comBannerFans.comBannerFans.comBannerFans.com

Interviu cu trupa romaneasca Fara Zahar

Pam pam pam...
E un interviu pe care mi l-am dorit cu disperare. Pur si simplu voiam ca ei sa raspunda. Adica melodiile lor satirice merg direct la tinta si...pur si simplu imi plac.
Ei bine, ce zici, vreti sa cititi interviul? Este chiar aici, pe blogul altfel de carti.

Click and see it!

joi, 12 aprilie 2012

Iubita mea, plăcere în mormânt azuriu...


Servitoare într-o fremătoare lume
Amăgitoare se așează pe-un scaun rătăcit,
Și-n-cet își amestecă otrava
Colții ascunzându-și cu-o frumoasă clipire.
Verde toarnă din al ei pahar
Și-adeptă a morții ea încet se vinde
Cu trupul spre-o plăcere fantezistă
În fiecare negură a unui mormânt
...azuriu.

miercuri, 11 aprilie 2012

Concurs pe 'Altfel de carti'

Va aduceti aminte de celalalt blog al meu pe care-l administrez impreuna cu Ramona? Organizam un concurs in care editura Litera ofera cartea "Albastru de safir". Intrati aici pentru mai multe detalii.

`miku

Concurs pe 'Lost in a bookshelf'

Un nou concurs cu doua carti minunate pe blogul "Lost in a bookshelf."
Succes!

`miku

SR-71 - Broken handed

`miku

marți, 10 aprilie 2012

Cambridge = BAC [engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, portugheza]

Desi nu am cautat in detaliu raspunsul la intrebarea "Este Cambridgeul un inlocuitor pentru partea BAC-ului la Engleza?" astazi m-am gandit: bai, daca iau BAC-ul la engleza nu ma ajuta, decat ca il iau si na...e luat ca trebuie luat, dar daca iau Cambridgeul, e...asta e ceva mai bun, pentru ca e recunoscut international [cu exceptia mare SUA :))]. De pe la inceputul anulu scolar 2011-2012 iau lectii la o scoala privata de engleza-japoneza [acum iau doar lectii de engleza] si profu' tot m-a sacait sa dau Cambridge-ul anul acesta, insa eu am zis 'nu' pentru ca nu aveam certitudinea ca sunt pregatita....
Dar mai e o sesiune in decembrie...
Si daca la finalul anului scolar urmator eu dau BACul, nu va mai trebui sa il dau la engleza...deci se elimina o proba de stres.
Ei, asta ar fi mult mai bine, pentru ca sigur o sa fie stres 100% la romana, istorie si geografie/filosofie/psihologie. Deci scap de una. [si sper sa nu dau de alta]
Si proasta am fost ca nu l-am dat din vara asta. Proasta de-mi vine sa-mi smulg parul din cap. Dar lasa...e si maine o zi...

Asa ca, pentru cei care vor sa stie detalii, click chiar AICI. [+ aici]

duminică, 8 aprilie 2012

"Pădurea norvegiană" de Haruki Murakami

Am început prin a citi cartea acum câteva săptămâni bune însă în aproape fiecare zi m-am apucat să citesc o altă carte cum ar fi Cercul secret sau Jocurile foamei și niște poezii pentru școală. [nu-mi plac poeziile pentru școală; excepție: Bacovia]
Joi am reluat-o. Iar vineri seara am terminat-o.
În primul rând, cartea aceasta nu este o carte pe care să o citești pentru că nu ai ce face, ci pentru că vrei, de asta am și amânat atât citirea ei. Asta pentru că nu e o carte care tratează un subiect și atât, e o carte pe care trebuie să o citești cu atenție datorită multitudinii de sentimente pe care le adună și le împrăștie în inima unui cititor. Dintre cărțile literaturii japoneze pe care le-am citit până acum am înțeles că japonezii nu se sfiesc să vorbească despre orice, însă o fac într-o manieră proprie care nouă, celor din afară, ni se pare ascunsă. Mai mult de atât, toate cărțile scrise de japonezi pe care le-am citit până acum contemplă viața.
"Pădurea norvegiană" este o povestire complexă a unui tânăr student care își împarte viața între cursuri și mici aventuri, între citirea clasicilor și învățatul pentru examene, care cade în plasa iubirii după ce prietenul său cel mai bun, de altfel și singurul prieten adevărat, Kizuki, moare într-un accident rutier. Toru Watanabe se îndrăgostește de Naoko, iubita prietenului său mort, dar aceasta pleacă în mod misterios din facultate și ceva mai târziu, când îl înștiințează pe Watanabe că e într-un fel de cămin de auto-tratare a bolilor mentale, viața acestuia începe să se schimbe. Vizitând-o, petrecând câteva zile alături de ea și realizând că o iubește, încearcă să înțeleagă ce se petrece de fapt cu viața lui.
În fapt, este doar un singuratic...
Trebuie să recunosc faptul că mă regăsesc un dram în prietena lui senilă, Naoko. Am eu momentele mele, nu de nebunie, dar de o dorință arzătoare de singurătate...
Mi-a plăcut mult această poveste, am stat câteva ore bune să citesc această carte și a meritat.
Darul specific de a descrie lumea într-o continuă existență a împăcării sau nu cu destinul a japonezilor este măgulitoare. Iar Haruki Murakami este într-adevăr un scriitor desăvârșit. Anul trecut am citit "La sud de graniță, la vest de soare" care este scrisă într-o manieră asemănătoare.

Cartea poate fi cumpărată de aici la numai 16,95 lei!

Romanul Padurea norvegiana, care-si imprumuta titlul de la un hit al formatiei Beatles, Norwegian Wood, are ca fond atmosfera social-politica agitata a anilor ’60. Naratiunea opune acestui laitmotiv dur momente de o intimitate emotionala rascolitoare. Povestea lui Toru Watanabe urmareste firul implicatiilor psihologice nascute din dragostea imposibila pentru iubita priete-nului mort. Totul se petrece pe fundalul unor episoade marcate la tot pasul de scene erotice in camere sordi-de de camin studentesc, de afise si discuri cu Jim Morrison, Miles Davis sau Bach, de lecturi din clasicii literaturii universale.

An aparitie: 2011
Autor: Haruki Murakami
Editura: POLIROM
Nr. pagini: 360

Multumesc mult librăriei Libris pentru oportunitatea citirii cărții și pentru toate cărțile oferite!

Continuitate

"Once you kill a cow, you gotta make a burger!"
"Trust is like a mirror, you can fix it if it's broke...but you can still see the crack in that motherfuckers reflection."

La multi ani sau Paste Fericit!

In primul rand, La multi ani cu ocazia sarbatorii Floriilor tuturor florilor de pe Pamant. Fiecare om trebuie sa profite in aceasta zi si sa fie la fel de frumos, drept, intelegator, inalt, mic si puternic, albastru, verde s.a.m.d. precum floarea al carui nume poarta!

Pe de alta parte, astazi este Pastele catolicilor, iar eu le urez Paste Fericit, fie ca lumina invierii sa va lumineze sufletele si sa ne inunde si pe noi bucuria voastra!

Si inca ceva: chiar daca eu sunt crestin-ortodoxa si merg relativ des la biserica, nu inteleg aceasta discriminare a religiilor. Fiecare are dreptul sa-si aleaga confesiunea. Daca un om se muta de la o religie la alta e privit cu scepticism, ca sa nu spun altfel.
Mie mi se pare ca acum, cand nu mai suntem condusi de un singur om care sa impuna, si aici ma refer la orice popor din istorie, acum ar trebui sa fim alaturi de oricine, nu sa discriminam. E drept, eu am religia mea, tu pe a ta, dar oameni suntem si oricum ar fi, vom afla intr-o zi adevarul.

Asa ca felicitari tuturor, pentru tot ce aveti si cautati sa obtineti o bucurie cat mai mare!

vineri, 6 aprilie 2012

`-.-


Is it true?
Is it over?
Did I throw it away?
Was it you?
Did you tell me you'd never leave me this way?

`miku
._.

joi, 5 aprilie 2012

Cum?

Vine o vreme cand realizezi ca poti sa faci si sa fi orice iti doresti. Si te intrebi, cum?

miercuri, 4 aprilie 2012

Foc si gheata


Unii spun că lumea va sfârşi în flăcări,
Alţii spun că în gheaţă.
Din ce-am gustat eu din dorinţă,
Îi cred pe cei ce spun în flăcări.
Dar dacă ar fi să pier de două ori,
Cred că am învăţat destule despre ură
Ca să spun că pentru distrugere
E la fel de bună şi gheaţa
Şi ar fi suficientă.

Robert Frost, poet american, 1874-1963

Adevarul

"ADEVARUL este dur. Nu se sparge, ca un balon de sapun, la orice atingere;  poti sa-l arunci de colo-colo ca pe-o minge de fotbal toata ziua, si tot va ramane seara plin si nestirbit."
Oliver Wendell Holmes, scriitor american, 1809-1894

Concurs pe blogul "Carte pentru mine"

`miku

luni, 2 aprilie 2012

Decizie:

Ori dau la Litere, ori la nimic. Jurnalismu` e de rahat. Dreptu` e corupt. Psihologia nu e pentru mine. Ce sa fac? Nu merg la facultate deloc. Pai ori sunt romanca ori nu mai sunt.

Sau dau la o facultate din afara si ma omor peste hotare. Damn, ce Romanie de rahat.

"In lipsa iubirii" de Paula Izquierdo


♡ Contextul în care am citit-o
Acum câteva săptămâni Ramona a cumpărat-o și citind-o, i-a plăcut mult iar curiozitatea mea trezită a acceptat-o ca lectură.

☆ Despre ce este vorba în carte?
Pablo află că sora lui a murit. Nu mai vorbise cu ea de mult timp îar ideea morții lui îl obsedează. Pleacă din oraș la casa lui de pe malul oceanului și acolo primește un colet de la fosta lui soție în care sunt caietele jurnal-roman ale surorii sale. Fiind psiholog, încearcă să afle ce s-a întâmplat de fapt cu sora lui. S-a sinucis? A fost omorâtă? A murit din cauza unei boli?
Pe un alt plan se desfășoară și intratrea lui într-o altă etapă a vieții. Deși trecut de cincizeci de ani, se îndrăgostește de menajera, totodată și prietenă bună din copilărie a surorii sale.
Pe tot parcursul poveștii Pablo încearcă să se dezvinovățească de moarte surorii, încercând să o înțeleagă cu adevărat. Până la urmă, ei nici măcar nu fuseseră atât de apropiați, dar...

♡ Detalii despre carte
Paula Izquierdo - In lipsa iubirii
Format: 107x178
Colectia: Nemira Damen Tango
Cod: NEM978-606-579-250-0
An aparitie: 2011
Autor: Paula Izquierdo
Categoria: Literatura Universala
Editura: NEMIRA
Nr. pagini: 215

☆Recomandare/ Părere personală
Dacă aș fi avut mai multă determinare aș fi citit-o mai repede, poate într-o oră sau aproximativ două, dar am tot lungit-o de pe-o zi pe alta. Însă azi am terminat-o într-un final. Sincer, nu mi-a displăcut. Este o carte puțin filosofciă, mai mult psihologică, care te îndeamnă să te gândești la ceea ce ești cu adevărat și la ceea ce vrei să pari.

♡ Detalii despre autor/autoare
Paula Izquierdo (n. 1962, Madrid) este doctoranda in Psihologie. Paula Izquierdo a colaborat cu re ABC Cultural si a publicat mai multe carti.
Cele mai cunocute dintre cartile sale sunt La vida sin secreto (1997) sau El hueco de tu cuerpo.
In anul 2000 a castigat Premio de Narrativa Breve de la UNED pentru eseul Sin prisa
In 2008, publica Dependente de sex sau amante care se bucura de aprecierea specialistilor.

M.E. - Luceafarul [crop]

"Traind in cercul vostru stramt
Norocul va petrece
Ca eu in lumea mea ma simt
Nemuritor si rece."

Strofa care-mi vine in minte cand cineva aminteste de Luceafar.
`miku

Faceți căutări pe acest blog